Hjælpere til rideskolestævner

Beskrivelse af hjælper opgaver til Rideskolestævnet

Til Rideskolestævnerne skal alle deltagere hjælpe til. Mindst en gang pr. rytter, men helst en gang pr. start.

Hvad får jeg ud af det? Du får glæden ved at hjælpe til og være en del af stævnet. Hvis ikke vi har hjælpere, har vi heller ikke muligheden for at afholde rideskolestævner for de glade rideskoleryttere. Der har været stor efterspørgsel omkring, hvad de forskellige hjælpere laver til et Rideskolestævne. Derfor kommer nu en kort beskrivelse af hjælpernes mange forskellige opgaver.

Kritikhenter Max 14 år Runner Max 14 år
Som kritikhenter skal man gå hen til dommertårnet og hente den bedømmelse dommeren har skrevet og aflevere den i speakertårnet. Som runner skal man hjælpe til med det der lige mangler Det kan f.eks være: Hente kaffe til speakertårnet, feje ude foran ridehusene, aflevere kuglepenne til dommerne osv.
Banepersonale agility 10+ Portåbner 10+
Lægge bomme tilbage, hvis de bliver rykket, sætte ringe tilbage, lægge bolde tilbage, rejse kegler op etc At åbne og lukke porten til ridehuset når der rides på lang bane
Banepersonale spring 12+ Køkken 15+
Som Banepersonale står man på banen under klasserne. Her sørger man for at bygge de spring op, som bliver væltet under klasserne / bomme der falder ned. Og man agerer start og mål i selve klasserne. Når man står på banerne under selve klasserne er det vigtigt, at man ikke larmer og ikke løber rundt, da det kan genere Der er altid brug for køkkenpersonale. Der er meget salg i køkkenet i løbet af et stævne. Man hjælper med at lave maden og ekspedere i baren. Til de indendørs stævner skal der også bruges personale til at betjene i pandekageboden i ridehuset.
Skriver 15+ Speaker 15+
Som skriver sidder man sammen med dommeren og skriver de karakterer ned dommer fortæller til de enkelte øvelser. Man skal også skrive de kommentarer ned dommeren kommer med til de enkelte øvelser. Man skal helst have lidt ride erfaring. Og man skal kunne skrive læseligt, selvom det går hurtigt. I de højere klasser (LA og op) skal man have erfaring som skriver fra tidligere. Speakere bruges i alle klasser. De kalder de startende på banen i startrækkefølgen og læser resultaterne op for klasser. Det er også her der gives meddelelser fra f.eks. sekretariatet, køkkenet eller efterlysninger. Og der skal takkes sponsorer og kaldes til præmieoverrækkelse.
Taster 15+ Bage kage / pølsehorn Alle
Som taster skal du regne dressur resultater ud fra dressur klasserne samt oplyse dem til speakeren. Der bruges regnemaskine med strimmel, så det er en god ide at være fortrolig med sådan en. Der skal bare være nok til 15-20 stk.
Opstart af stævnet Alle Efter stævnet Alle
Dagen før stævnet har vi brug for hjælp til at klargøre det sidste. Det kan f.eks. være: Sætte dressurhegn op, placere stævnebogstaver, flytte borde/stole, sætte navne på kritikker, sætte anlæg op, rengøre dommertårne, ordne madbod etc. Her hjælper man med at tage banerne ned. Sætte udstyr og møbler på plads, tage lister ned og generel oprydning efter alle de mange mennesker der har været under stævnet.

 

En hjælpers 5 bud